Åpen journal med Katarina og Harald

I Åpen Journal møter du Katarina Flatland (programleder og 70 prosent lege) og hennes ektemann, (100 prosent lege) Harald Dobloug. I denne podkasten blir du bedre kjent med ekteparet, får høre historier om deres utfordringer i hverdagsliv og arbeidsliv - i tillegg til at du kan risikere å lære ett og annet om din egen og andres helse. Hver uke får Katarina og Harald besøk av en kjent stemme som er med på praten!

17: Avhengighet, Synnøve Skarbø og litt Corona

Hvorfor blir vi avhengige av ting? Hva kan vi gjøre for å slutte? Og er noen mer disponert for avhengighet enn andre? Dette, og mye mer får du svar på i denne episoden. Synnøve Skarbø er gjest, og forteller om dating, drømmeprinsen og sin egen helse. Og så får du siste oppdatering på corona.
Les mer

16: Corona Spesial

I denne episoden tar Katarina og Harald for seg de spørsmålene mange lurer på rundt Corona-viruset. Blir man immun når man har hatt viruset? Hvordan kan man vite om man har corona-virus? Bør gravide være ekstra bekymret? Dette, og mye mer får du svar på.
Les mer

15: Sykdommene vi frykter og Thomas Numme

Gjennom jobb og studier har Katarina og Harald opparbeidet seg en base av sykdommer de synes er ekstra ille. I denne episoden får du vite mer om alt fra ALS og "locked in syndrome" til huntington og teratom. I tillegg kommer Thomas Numme, han har nettopp fylt 50 og har hatt en ny russetid. Han forteller også en dramatisk sykdomshistorie fra ungdommen.
Les mer

14: Prevensjon og Sophie Elise

Det finnes mange myter rundt prevensjon, og i denne episoden bekrefter og avkrefter Katarina og Harald noen av dem. I tillegg får du vite mer om hva som er fordelene og ulempen med de ulike alternativene, hvilke som er tryggest og hvorfor det finnes så få prevensjonsmidler for menn. Så kommer Sophie Elise, hun forteller om sitt forhold til prevensjon, egen helse og livet genrelt. Og så stiller Harald spørsmålet: Kunne du vært lege?
Les mer

13: Cannabis og Nicolay Ramm

Flere land og delstater har de senere årene valgt å legalisere cannabis, men rusmiddelet er fortsatt ulovlig i Norge. Men på tross av forbudet har bruken av cannabis bare økt og spesielt i den yngre delen av befolkningen. Så hvor farlig er egentlig cannabis og har det noen medisinske egenskaper? Ukens gjest er ingen ringere en programleder og multitalent, Nicolay Ramm!
Les mer

12: Kosthold og Jan Thomas

Veganisme er det mange som mener mye om, men er et vegansk kosthold egentlig sunnere enn et kjøtt-basert? Hvordan påvirker det treningen? Og hvorfor er det høyrisiko å gi barna sine vegansk diett? Dette og mye mer får du svar på i denne episoden. Ukens gjest er selveste Jan Thomas, som har ett og annet å si om stress, tarmskylling og penispumpe.
Les mer

11: Tvangslidelser og Siri Kristiansen

Hva er egentlig OCD eller tvangslidelser? Og hva er de vanligste tvangstankene folk har? Dette og mye mer får du svar på i denne episoden. Og så kommer Siri Kristiansen, hun hjelper til med å svare på lytterspørsmål og byr på egne helsehistorier. Og selvsagt konkurrerer Siri og Katarina om seier i ukas quiz.
Les mer

10: Coronavirus og Mikkel Niva

Hvorfor har plutselig mennesker blitt smittet av coronaviruset? Bør vi være redde? Er det tilfeldig at viruset har samme navn som en velkjent øl? Dette og mye mer får du svar på i denne episoden. Og så kommer Mikkel Niva, som har god kunnskap om medisin og har reddet et mann på et fly. Og hvem er egentlig best i quiz- Mikkel eller Katarina?
Les mer

9: Sorg og Ida Fladen

Hva er egentlig sorg, og hvilke faser har den? Hva kjennetegner kjærlighetssorg? Og kan man faktisk dø av sorg? Dette er noen av spørsmålene Katarina og Harald tar opp. I tillegg kommer Ida Fladen, hun har hatt en "krangel" med Katarina om fjær og har med seg gamle MR-bilder hun vil Harald skal titte på.
Les mer

8: Antibiotika og Einar Tørnquist

De fleste av oss har nok hørt om faren rundt antibiotikaresistente bakterier og overforbruk av antibiotika. Men hvorfor er dette så farlig, hvordan fungerer antibiotika og hva kan vi helt vanlige folk gjøre? Dette og mer får du svar på i denne episode av Åpen journal, og ukens gjesten er godgutten, programlederen og quizfantomet, Einar Tørnquist.
Les mer

8 episoder til.
Last inn fler